Victoire Bunel

Mezzosopraan
Photo: F. Bouriad

Foto: F. Bouriaud

De Française Victoire Bunel wordt geprezen om haar muzikaliteit, rijke klank en uitstraling; ze is een van de “rising stars” van haar generatie lyrische zangers. Haar artistiek gevoel ontwikkelde ze voor een groot deel bij de opleiding van Radio France, waar ze haar muziekstudie met hoofdvak zang volgde bij Toni Ramon. Zij vervolgde haar studie bij het Conservatoire Superieur in Parijs die ze cum laude afsloot in 2018 en maakte furore op het Kuhmo Festival in ’16. Victoire studeerde daarna aan het Royal Academy of Music in Londen en maakt sindsdien naam als een buitengewone muzikale persoonlijkheid.

Victoire Bunel zingt de rol van Sirene in Coronis door S. Duron met Le Poème Harmonique in de operahuizen van Lille, Limoges, Caen, Rouen, Amiens en in de Opéra-Comique in Parijs. Ook de rol van Mélisande in Debussy’s Pelléas et Mélisande in het Théâtre du Capitole in Toulouse staat op haar programma. Daarnaast zingt ze recitals in de Opéra de Lille, in Bordeaux, in het Théâtre du Capitole, Wigmore Hall in London. Volgende zomer treedt ze op tijdens het uitgestelde Festival van Aix-en-Provence.

Victoire’s eerste cd, opgenomen met Sarah Ristorcelli en de leden van het Quator Elmire, is gewijd aan Franse componisten  (Séverac, Fauré en Chausson).