Nieuwjaarsfestival

Stiftfestival & Classical NOW i.s.m. Studio 150
vond plaats op 1 – 3 januari, met 7 livestreams vanuit de Bethlehemkerk in Amsterdam.

kijk de programma’s terug

Locatie: Bethlehemkerk Amsterdam-Noord

Drie dagen – zeven concerten
Op 1, 2 en 3 januari brachten Het Stiftfestival en Classical NOW! de concertzaal naar uw huiskamer met een volwaardig kamermuziekfestival. Dertien internationale topmusici gaven 2021 een feestelijke start: drie dagen lang streamden we live. Wereldwijd genoten velen van de zeven gratis concerten: van verstilde nachtmuziek tot muzikaal vuurwerk.

Het Stiftfestival en Classical NOW! bundelden de krachten voor een avontuurlijk festival, met naast muziek, ruimte voor freejazz én literatuur. Het oorspronkelijke plan was het festivalprogramma uit te voeren zowel in Twente (voornamelijk op ’t Stift) als aan zee (Den Haag). De recente corona-maatregelen maakten dat onmogelijk. Daags na het ingaan van de lockdown besloten beide organisaties de krachten te bundelen en hun thuisbasis voor één keer te verlaten. Ze streken neer in Studio 150, met de Bethlehemkerk in Amsterdam-Noord als vaste locatie. Dit was de best denkbare plek voor eersteklas livestreams. Zo kon het festival alsnog doorgaan, voor een veel groter publiek, van Alaska tot Nieuw-Zeeland.
De livestreams waren GRATIS te volgen, kijkers kregen de mogelijkheid via donaties de musici zoveel mogelijk te compenseren, nu er geen entreekaarten verkocht konden worden. Aan dat verzoek werd enorm veel gehoor gegeven en: de donatielink is nog actief!

Een sprankelende start
Daniel Rowland: “In deze voor velen moeilijke winter is levende muziek, het brengen van inspiratie en vreugde, belangrijker dan ooit. Ik ben bijzonder blij dat het Stiftfestival in samenwerking met Classical NOW en Studio 150 dit driedaagse festival, met zeven avontuurlijke, indringende, kleurrijke, en exuberante concerten, kan presenteren. Zo zorgen we voor een sprankelend begin van een veelbelovend nieuw jaar, in de overtuiging dat er veel moois mogelijk is wanneer musici en festivals de krachten bundelen.”

Volg de livestream en geniet van de concerten door Daniel Rowland (viool), Floor Le Coultre (viool), Tijmen Huisingh (viool), Vladimir Mendelssohn (altviool), Joël Waterman (altviool), Dana Zemtsov (altviool), Maja Bogdanovic (cello), Pau Codina (cello), Nicholas Schwartz (contrabas), Anna Fedorova (piano), Natacha Kudritskaya (piano) en Fabian Fiorini (piano).

Programma

Van 28-30 december vindt het Midwinterfestival plaats, mits de omstandigheden en regels dat toelaten.
We publiceerden het programma medio november en startten op 18 november met de online kaartverkoop.

Locatie

De locatie van het Midwinterfestival is normaal gesproken de 15de eeuwse Stiftkerk in Weerselo. Wie bekend is met het Stiftfestival kent de charmante en prachtige romantische omgeving en de befaamde Twentse gastvrijheid.
In het uitzonderlijke corona-jaar 2020 wordt het programma gespeeld in Amsterdam, in Studio 150 waar tal van beeld- en geluidsapparatuur staat opgesteld om de livestreams te kunnen realiseren.

Nieuws

  • SME via livestreams 6 april 2021 Na het grote succes van de eerste editie van de Stift Musical Encounters (SME), is er een tweede: van 4… Lees verder