Stift Musical Encounters

3 – 8 mei 2022

De derde editie van de Stift Musical Encounters vond traditiegetrouw plaats in mei, in ’t Stift. Vooral om de jonge talenten een hart onder de riem steken en hen podiumervaring te laten opdoen onder de bezielende leiding van hun internationale Masters.
De inschrijvingen voor studenten zijn gesloten.

Het recept voor de Encounters: deelnemers maken een flexibele mix mee van individuele klassen en intensieve kamermuziek, zij aan zij met internationaal gerenommeerde musici. We vulden de dagen met het repeteren van kamermuziek, met coaching en repetities tot in de avond.
Op 3, 5, 6, 7 én 8 mei was het publiek welkom om te genieten van een concert door de Masters (Opening night) en concerten door Masters samen met studenten. Een feestelijk concert op zondagochtend vormde het sluitstuk van een dynamische en inspirerende week. Speciaal voor onze Vrienden was de échte afsluiting op zondag 8 mei , met een exclusief Vriendenconcert.

De Masters van 2022

De internationaal bekende masters:

Daniel Rowland (viool), Lilli Maijala (altviool), Maja Bogdanovic (cello), Olivier Thiery (contrabas), Marianna Shirinyan (piano) en Anthony Hewitt (piano).

Locaties

De plaats van samenkomst en concerten is de 15de eeuwse Stiftkerk en de naastgelegen Stiftschool. Wie bekend is met het Stiftfestival kent de charmante en prachtige romantische omgeving en de befaamde Twentse gastvrijheid! ☺

Applications

Considering to participate?

Applications for the 2022 edition are now CLOSED. Students who have applied, will receive a reply from us before April 2nd. Please, do not hesitate to inquire with any questions to our director Ilonka van den Bercken: ilonka@stiftmusicfestival.nl.

Nieuws