Steun ons als vrijwilliger

Elk jaar eind augustus is het weer zover: het Stiftfestival gaat dan van start. Meerdere dagen lang is er een enorme variatie aan concerten!

Dit vereist een stevige organisatie waar we al maanden druk mee zijn. Tijdens het festival worden we bijgestaan door enthousiaste vrijwilligers. Zij helpen achter de schermen om alles goed te laten verlopen en zijn aanspreekpunt voor onze bezoekers.

Er is al een team van trouwe vrijwilligers, maar het festival groeit en dat betekent dat we nog meer vrijwilligers nodig hebben voor publieksbegeleiding, artiestenopvang en assistentie backstage. Vele handen maken licht werk en een festival met een groot aantal vrijwilligers is extra gezellig.

Je werkt in een enthousiast team aan een festival met prachtige muziek (die je uiteraard kunt beluisteren) op de mooiste locaties in Twente. We zorgen voor eten en drinken en een leuke afsluiting van het festival.

Wat krijg je er voor terug?

De verschillende vrijwilligersfuncties

Als vrijwilliger op het Stiftfestival ben je gastvrouw/heer voor de bezoekers. Jij draagt er aan bij dat alles goed en plezierig verloopt en dat de bezoekers volop van het festival kunnen genieten. Dit kun je doen in verschillende functies. Een combinatie van meerdere functies is mogelijk en soms ook nodig:

 • Publieksbegeleiding en entree: Als publieksbegeleider zorg jij er, samen met je collega’s, voor dat de concertlocatie klaar is voor ontvangst, controleer je kaarten en begeleid je het publiek naar de juiste plaats. Op de locaties is geen kaartverkoop. De bezoekers kunnen wel een vrijwillige bijdrage achterlaten voor het programmaboek, waarin het programma voor de hele week is opgenomen.
 • Vervoer/chauffeur
  Het team vervoer: zonder hen kunnen we weinig tot niets, zorgt dat alle musici op tijd op de concertlocaties zijn en brengt ze ook terug naar hun logeeradres na afloop van het dagprogramma. 
 • Podium/Facilitair
  Dit is voor de ware muziekliefhebber, die het liefst ook een beetje spierballen heeft. Je helpt bij concertvoorbereidingen en verricht hand- en spandiensten op de verschillende festivallocaties. Denk ook aan stoelen uitzetten en na afloop weer opruimen op de buitenlocaties.
 • Catering
  Het team catering zorgt ervoor dat musici, productieteam en vrijwilligers steeds gezond en lekker kunnen eten. Denk hierbij aan het voorbereiden van de te serveren soepen en lunches, waaronder groenten snijden, broodjes beleggen (’s morgens van ongeveer 9 tot 12 uur) en assisteren tijdens de lunch op diverse locaties.
 • Musici begeleider/wegwijzer bij aankomst
  Deze vrijwilligers ontvangen de gearriveerde musici en maken ze wegwijs op ’t Keampke. Ze vertellen over de gang van zaken op ’t Keampke en tijdens de festivalweek.
 • CD-verkoop 
  Tijdens de festivalweek en de concerten bieden musici veelal CD’s aan voor publieksverkoop. Vrijwlligersdragen zorg voor beschikbaarheid van de CD’s op de locties en voor de verkoop en registratie daarvan. 
 • Runner
  Is er bij een concert onverwacht hulp nodig? Is er een klusje dat tussen wal en schip dreigt te vallen? Moet er wat van A naar B gebracht worden? Runners lossen deze problemen op! 

Ja, ik help graag mee!

Geweldig dat je ons wilt helpen om ook dit jaar weer een prachtig festival te organiseren! Onder aan deze pagina kun je je aanmelden. Je krijgt zo snel mogelijk meer informatie en een bevestiging van je aanmelding.

Coördinatie vrijwilligers:
Marijke Klaas en
Ineke Luberti
mail vrijwilligers

Ken je anderen die misschien ook interesse hebben? Wil je deze pagina dan doorsturen? Hopelijk tot ziens op het Stiftfestival!

  Naam:

  Mobiel nummer:

  Email

  Interesse in ( meerdere keuzes mogelijk):

  Beschikbaar:

  Indien nee, Welke dagen wel beschikbaar:


  Bij vragen, neem gerust contact op met een van bovengenoemde coördinatoren, of mail naar info@stiftmusicfestival.nl onder vermelding: vrijwilliger


  Zodra we je aanmelding ontvangen hebben, wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen.


  Veel dank voor je enthousiasme!

  Impressies in beeld en geluid