Tomas Kildišius

Bas

De in Litouwen geboren zanger Tomas Kildišius (1995) was in zijn schooltijd al omringd door muziek. In zijn geboorteplaats Molėtai zong hij in zes verschillende koren en ensembles (ondanks een zeer kleine bevolking – rond de 7000 – heeft de stad veel muzikale groepen). Op 13-jarige leeftijd stond Tomas voor het eerst als solist op het podium. Na het winnen van een nationale jeugdcompetitie in Litouwen, besloot hij operazang te gaan studeren.

In 2014 begon hij zijn zangstudie aan de Litouwse Academie voor Muziek en Theater. In 2015 won hij de Grand Prix in de internationale competitie voor jonge zangers “Kaunas Sonorum 2015”. Kort daarna startte hij les te nemen bij Konrad Jarnot in Düsseldorf. In 2020 voltooide hij zijn bachelor aan de Robert Schumann Universiteit in Düsseldorf en vervolgde hij zijn masterstudie bij Prof. K. Jarnot. Tijdens zijn studie trad hij op in verschillende operarollen.

Sinds 2018 geeft Tomas regelmatig concerten met pianist Ani Ter-Martirosyan. Ulrich Eisenlohr en Hans Eijsackers droegen bij aan de muzikale ontwikkeling van het duo.