Evelien Prakke

Cello

Als kind kreeg Evelien pianolessen, maar nadat zij op een concert iemand op cello hoorde spelen wilde zij cellolessen volgen en besloot celliste worden.

Evelien Prakke studeerde in de vooropleiding van het Amsterdams Conservatorium bij Maarten Mostert en Elias Arizcuren. De vakopleiding volgde ze in Nederland bij Dmitri Ferschtman en in Bloomington aan de Indiana University bij Tsuyoshi Tsutsumi.

Tijdens haar studietijd was zij lid van het European Community Youth Orchestra. Zij remplaceerde bij o.a. bij het Nederlands Kamerorkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Evelien Prakke is Solocellist van het Balletorkest, dat voorstellingen speelt in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam. In Spanje werkte zij als solocellist bij het het Orquesta de la Ciudad de Granada. In België speelde zij als gastsolocellist bij Brussels Philharmonic. In Januari 2020 ging zij als solocellist mee op tournee met Camerata RCO naar Colombia, naar het festival van Cartegena. Aansluitend gaf ze daar een week les aan jonge Colombiaanse cellisten. Vervolgens reisde zij af naar Baranquilla om de cellogroep van “la Joven”, het Colombiaans jeugdorkest, te coachen die op tournee gingen met de Nederlandse dirigent Lawrence Renes.

Samen met Hebe Mensinga, Naomi Peters, Annemijn den Herder en Lars Wouters van de Oudenweyer maakte ze deel uit van het Delos ensemble. In 2016 speelde Evelien een soloprogramma met werk van Bach en Ligeti in Freiburg(D) en Neuchatel. Evelien nam deel aan diverse kamermuziekprojecten en kamermuziekfestivals, o.a. als lid van het Delosensemble, dat optrad in Nederland, Bosnië, Libanon, Syrië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Zij speelde op o.a.het Grachtenfestival in Amsterdam, het Klankkleurfestival, het Stiftfestival, de Bergamo Chamber Music Week, het Trecastagni (Sicilië) International Chambermusicfestival en het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog.

Daarnaast speelt Evelien projecten mee met de nieuwe groep Ludwig, o.a. de Europese tournee “Crazy Girl Crazy” met Barbara Hannigan en de wereldtournee van 2019. Evelien vormt een vast duo met de Spaanse pianiste Patricia de la Vega.

Evelien is te horen bij de volgende concerten: