Het Britten

o.l.v. Loes Visser

Het Britten Jeugd Strijkorkest is opgericht in 2007 door dirigent Loes Visser en biedt jonge talentvolle strijkers uit Oost-Nederland de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Ons motto daarbij is: kwaliteit, warmte, bezieling en plezier. Het orkest staat onder leiding van dirigent Loes Visser en er wordt nauw samengewerkt met het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar wekelijks wordt gerepeteerd. Jaarlijks geeft het orkest vele concerten en ook gaat het op tournee.

Het Britten Jeugd Strijkorkest heeft een vaste plaats veroverd in het culturele aanbod van Nederland. In 2014 won het orkest de eerste prijs tijdens het prestigieuze Summa Cum Laude Festival in Wenen. De ‘Britteners’ traden meerdere malen op voor het Nederlands Koningshuis (o.a. de officiële openingsact tijdens Koningsdag 2016 in Zwolle) en ze maakten diverse cd’s die lovende kritieken kregen op de radio en in de pers.

Te gast bij het orkest waren spraakmakende artiesten als violiste Liza Ferschtman, pianist Daniel Wayenberg, cellist Gavriel Lipkind, violistes Carla Leurs, Maria Milstein en Rosanne Philippens, sopraan Bernadeta Astari en de Engelse sterviolist en fotomodel Charlie Siem. Op uitnodiging van diverse festivals ging het orkest op tournee naar Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië. Ook deed het Britten Jeugd Strijkorkest twee succesvolle tournees in Nederland.

Britten Matinee: Zonlicht op jong talent

(terug naar programma-overzicht) Jong talent is een belangrijk aandachtspunt tijdens het Stiftfestival . Vandaar dat deze matinee geheel in het ...

Lees meer