Ton Meijer

Acteur

Ton Meijer (Amsterdam, 1959) is afgestudeerd aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht als acteur en docent dramatische vorming. Hij heeft alle hoeken en gaten van zijn vak verkend: hij heeft in tv series gespeeld, met theatergezelschappen opgetreden en geacteerd in het bedrijfsleven. De laatste jaren is Ton steeds meer zijn eigen vorm gaan vinden: interactieve kindervoorstellingen waarin (klassieke) muziek een centrale rol speelt.

kindervoorstellingen

Sinds 2010 speelt Ton circa 200 jeugdvoorstellingen per jaar in theaters, bibliotheken en scholen in Nederland en in het buitenland. Dit betreft voorstellingen die zijn gebaseerd op klassieke componisten of op bekroonde kinderboeken. Hij treedt op in (concert)zalen in binnen- en buitenland en in 2020 ontstond een samenwerking met Nationale Opera & Ballet: de kindervoorstelling over opera Be Opera!
Ieder zomer werkt Ton op verschillende festivals voor en met kinderen , bijvoorbeeld tijdens het Delft kamermuziek Festival, Wonderfeel en natuurlijk Klaterklanken.
Tijdens de corona-lockdown geeft hij online voorstellingen op de nationale voorleesdagen. Aan het begin van de voorleesdagen 2021 logden meer dan 1000 gezinnen in via de bibliotheek Roermond om Ton te zien voorlezen.

De voorstelling Be Mozart werd eind 2019 met groot succes in China vertoond.