Tijmen Huisingh

Viool

Tijmen Huisingh, viool, studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lex Korff de Gidts, Jan Repko en Ilya Grubert en werd in oktober 2004 aangenomen voor ‘The International Competition Preparation Course’ van de Scuola di Musica in Fiesole als leerling van Pavel Vernikov. Deze prestigieuze 3-jarige opleiding rondde hij in 2007 af. Masterclasses volgde hij, zowel solo als in kamermuziekverband, bij Viktor Liberman, Krzysztof Wegrzyn, Donald Weilerstein, Stefan Metz, Valentin Berlinsky, Norbert Brainin en Sigmund Nissel (Amadeus Kwartet), het Párkányi Kwartet en het Brodsky Kwartet.

Hij remplaceert regelmatig in het Mahler Chamber Orchestra, Combattimento Consort en Amsterdam Sinfonietta en als assistent-concertmeester van het European Union Chamber Orchestra speelt hij concerten over de hele wereld. Hij was ook als solist met dit orkest te beluisteren. Ook is hij gast-concertmeester bij verschillende orkesten in Nederland, Italië en het Absolute Ensemble o.l.v. Kristjan Jarvi.

Tijmen is violist en mede-oprichter van the Amsterdam Chamber Soloists, een kamermuziek ensemble dat spannende programma’s in verschillende bezettingen speelt. Ze wonnen het concours voor de serie ‘het Debuut’ en dus speelden ze in alle grote zalen van Nederland. Als veelgevraagd kamermusicus is Tijmen met grote regelmaat te beluisteren op verschillende festivals zoals de Internationale Kamermuziekfestivals van Utrecht en Den Haag, het Festival Classique, Amerfortissimo en de Romantische muziekweek in Ouderkerk.