Simone van der Giessen

Altviool
Simnone van der Giessen

Simone van der Giessen begon haar vioollessen bij Julia Veerling en later Jeroen de Groot en Jan Repko. In 2002 begon ze haar studie op het Royal Northern College of Music in Manchester bij Jan Repko en later altviool bij Predrag Katanic.

Ze studeerde af in 2006 met ‘First class honours’, won de RNCM’s Cecil Aronowitz Prize voor altviool en kreeg in 2008 een studiebeurs van het prins Bernard Cultuur Fonds en zette haar studie voort aan de Guildhall School of Music and Drama bij David Takeno waar ze haar Masters behaalde.

Ze begon haar professionele muziekleven met het Navarra kwartet, wat gevormd werd op het RNCM in Manchester in 2002. In de jaren die volgen wint het kwartet verscheidene prijzen zoals de MIDEM Classique Young Artist Award, a Borletti- Buitoni Trust Fellowship, a Musica Viva tour en ze zijn prijswinnaars bij de Melbourne, Florence en Banff International String Quartet Competitions.
Na 16 geweldige jaren met het Navarra kwartet maakt Van der Giessen sinds 2018 deel uit van het internationaal succesvolle Elias kwartet. In 2020 touren ze o.a de USA met verscheidene Beethoven cycles.
Buiten het kwartet is Simone een veelgevraagd kamermusicus en heeft concerten gegeven met Anthony Marwood, Paul Watkins, Richard Lester, Ensemble 360, the Nash ensemble en speelt met kamerorkesten zoals Britten Sinfonia en het Chamber Orchestra of Europe. Belangrijke inspirerende muzikale leermeesters waren Christopher Rowland, het AlbanBerg Quartet, Gabor Takacs-Nagy, Thomas Riebl, Gyorgy Kurtág, Eberhard Feltz en Ferenc Rados.