Sasha Witteveen

Contrabas

Sasha Witteveen (2003) speelt vanaf haar vijfde jaar piano en als ze tien is ontdekt ze de contrabas. Ze wordt toegelaten tot de Sweelinck Academie, de opleiding voor jong toptalent aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze les krijgt van Peter Leerdam. Ook speelt ze in het Nederlands Jeugd StrijkOrkest. In 2018 start ze met de vooropleiding aan ditzelfde conservatorium bij Olivier Thiery en neemt ze lessen bij Rick Stotijn en Felix Lashmar. Sasha behaalt eerste prijzen bij onder meer het Prinses Christina Concours (2017), de International Youth Bass Competition in Lucca (2018) en het Britten Contrabas Concours (2020).

Behalve als soliste is Sasha Witteveen ook actief in kamer- en orkestmuziek. Ze heeft meegewerkt aan projecten met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en van Amsterdam Sinfonietta. Sinds 2020 treedt ze op met het prestigieuze European Union Youth Orchestra. Ook maakt ze deel uit van de LGT Young Soloists, een internationaal strijkersensemble dat concerten geeft in grote wereldsteden als Wenen, Hongkong en Singapore.

Sasha heeft een contrabas in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Deze is speciaal voor haar gebouwd door Sergio Scaramelli in Italië.