Marianna Shirinyan

Piano

Marianna Shirinyan is een Armeens-Deense pianiste, geboren en getogen in Jerevan, de hoofdstad van Armenië. Al op negentienjarige leeftijd was zij parttime docent/coach van de piano-afdeling van de Musikhochschule in Lübeck. Met het winnen van vijf prijzen tijdens het prestigieuze ARD Concours in München in 2006 kreeg haar internationale carrière als solist en kamermusicus en enorme impuls.

Marianna Shirinyan soleerde in een breed repertoire, begeleid door orkesten als het Deens Nationaal Symfonieorkest, de filharmonische orkesten van Helsinki, Oslo en Kopenhagen, het Münchener Kammerorchester en het Symphonieorchester des Bayerische Rundfunks, in concerten van onder anderen Beethoven, Brahms, Grieg en Chopin. Haar cd’s met onder meer concerten van Mozart en Beethoven en kamermuziek van Chopin zijn erg goed ontvangen.

Marianna Shirinyan is docent aan de conservatoria van Oslo en Kopenhagen, haar woonplaats. Ook is ze artistiek leider van een zomerfestival in het Deense Fejø.

Openingsconcert SME 2022

Een wervelend, romantisch en virtuoos openingsconcert door de Masters met de briljante Chopin, de verrassend dramatische Bottesini en het grootse, ontroerende Derde pianokwartet van Brahms, bijgenaamd het ‘Werther kwartet’.

Vriendenconcert (besloten)

Vrienden van het Stiftfestival hebben een uitnodiging per mail ontvangen voor het jaarlijkse Vriendenconcert, op 8 mei. Het conert vindt ...

Lees meer