Lola Descours

Fagot

Fagottist Lola Descours is, zeker sinds haar prijs op het Tsjaikovski concours in 2019, in beeld als een van de zeer getalenteerde musici van haar generatie. Als ervaren orkestmusicus is zij ook solo fagottist bij de Frankfurter Opera sinds 2017. Op 19-jarige leeftijd maakte ze al deel uit van het Orchestre de Paris en sindsdien treedt ze op bij beroemde orkesten als het Concertgebouworkest in Amsterdam, het Mahler Kamerorkest, London Philharmonic, het Bamberger Symphoniker en het Rotterdam Philharmonisch Orkest. Als solist trad ze onlangs op met het Frankurter OIpera orkest en het Marinsky theaterorkest.

Lola is actief met het constant verbreden van haar artistieke blik en haar inspiratiebronnen. Ze trad op diverse festivals op met kamermuziekpartners als Pierre Génisson, David Guerrier, Geneviève Laurenceau en Pierre Fouchenneret. In 2018 richtte ze het Cocteau Trio op. Daarnaast is zij gepassioneerd haar ervaring door te geven aan jongere musici: ze coacht op het Verbier Festival en bij het Frans Nationaal jeugdorkest. Ook geeft ze les aan het Pôle supérieur in Aix-en-Provence.

Deze levenslustige jonge vrouw is steeds weer nieuwsgierig, koestert haar virtuositeit en energie. Daarbij wil ze de mogelijkheden van haar instrument, de fagot, introduceren bij een breder publiek.

 

Lola is te horen bij de volgende concerten: