Lilli Maijala

Altviool

Lilli Maijala gaf op 17-jarige leeftijd haar eerste solo-uitvoering met het Oulu Symphony Orchestra en sindsdien treedt zij regelmatig op als solist en kamermusicus op vele podia in Europa. In recente jaren trad zij op bij orkesten als het Helsinki Philharmonic, het Lapland Chamber Orchestra, Camerata Salzburg en het Folkwang Kammerorchester Essen.

In 2019 bracht zij een CD uit met Pehr Henrik Nordgrens Concerto voor altviool, contrabas en kamerorkest, een CD die lovende kritieken kreeg. Lilli was lid van het geroemde quartet-lab met cellist Pieter Wispelwey, violiste Patricia Kopatchinskaja en Pekka Kuusisto.

Zij woont nu in Amsterdam en verdeelt haar tijd tussen haar aanstelling aan de Sibelius Academy en haar optredens tijdens vele festivals.

Openingsconcert SME 2022

Een wervelend, romantisch en virtuoos openingsconcert door de Masters met de briljante Chopin, de verrassend dramatische Bottesini en het grootse, ontroerende Derde pianokwartet van Brahms, bijgenaamd het ‘Werther kwartet’.

Vriendenconcert (besloten)

Vrienden van het Stiftfestival hebben een uitnodiging per mail ontvangen voor het jaarlijkse Vriendenconcert, op 8 mei. Het conert vindt ...

Lees meer