Laurens Woudenberg

Hoorn

Sinds 2012 is Laurens Woudenberg als solo-hoornist werkzaam bij het Koninklijk Concertgebouworkest.
Zijn loopbaan begon Woudenberg bij Het Gelders Orkest waar hij 6 jaar werkzaam was, de eerste jaren als derde hoornist en de laatste twee jaar als solohoornist.

Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in zijn geboortestad Den Haag, bij Hans Dullaert en Herman Jeurissen. Ook volgde hij lessen natuurhoorn bij Teunis van der Zwart. Als solist trad hij op met orkesten in binnen- en buitenland. In 2016 maakte Laurens zijn debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest in het 2e hoornconcert van Mozart o.l.v. Franz Welser-Möst. In 2019 speelde hij het 4e hoornconcert van Mozart in Het Rijksmuseum op een bijzondere historische natuurhoorn (ca.1840) uit de collectie van het museum.

Woudenberg maakt deel uit van het RCO Brass ensemble en RCO Brass kwintet en speelt regelmatig met Camerata RCO en RCOctet. Met deze ensembles werden cd’s opgenomen en tournees gemaakt door Europa en Azië.
Ook geeft hij masterclasses in binnen- en buitenland en is hij als gastdocent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Laurens Woudenberg bespeelt een hoorn die speciaal voor hem werd gebouwd door Klaus Fehr. Deze hoorn is onderdeel van de collectie van de Foundation Concertgebouworkest en werd geschonken door particuliere schenkers uit Zwitserland.