Enzo Kok

Viool

Enzo Kok (2002), geboren en getogen in Kerkrade, kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste vioolles op de plaatselijke muziekschool van Ingrid Holleman. In 2016 werd hij aangenomen op de Sweelinck Academie, de school voor Nederlands toptalent aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar zette hij zijn lessen voort bij Wiesje Miedema en Eliot Lawson.

In 2017 ontving hij de ‘Labberté-Hoedemakers Award’ tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen. In 2018 was hij een van de drie finalisten van het ‘Davina van Wely’ Vioolconcours. In 2019 ontving hij de 1e prijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. In 2019 startte hij zijn bachelor vioolstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert en Eliot Lawson.

Enzo treedt meerdere keren per maand op in Nederland, waar hij meermaals optrad in het Concertgebouw in Amsterdam en in het buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Italië, Luxemburg, Spanje, Zwitserland en Portugal. Enzo trad op met diverse gerenommeerde musici als: Daniel Rowland, Lisa Jacobs, Iris Hond en leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij kreeg masterclasses van beroemde violisten als: Vera Beths, Simone Lamsma, Peter Brunt, Lisa Jacobs, Daniel Rowland, Philippe Graffin, Isabelle van Keulen, Tim Kliphuis en anderen.

Enzo bespeelt een viool, gebouwd in 1707 door Carlo Antonio Testore, hem genereus in bruikleen gegeven door het Conservatorium van Amsterdam.