Vera Beumer

Stift Young Artist: Viool
vera beumer

Vera Beumer (2001) begon op haar zevende met vioolspelen. Van 2010 tot 2018 studeerde zij aan de Academie voor Muzikaal Talent aan het conservatorium Utrecht bij Liesbeth Ackermans en Chris Duindam. Ook heeft Vera meerdere lessen gehad van Emmy Verhey. Ze heeft deelgenomen aan een documentaire over Emmy Verhey als haar protegé, die in 2017 tijdens het Nederlands Film Festival in première ging. In september 2018 is Vera begonnen met haar studie aan de Royal College of Music in Londen bij Daniel Rowland en Gabrielle Lester. Vera is toegelaten met een beurs als Aston Lark Insurance Scholar. Tevens wordt Vera financieel ondersteund door de VandenEnde Foundation.

Vera heeft gesoleerd met verscheidene orkesten zoals het Philips Symfonie Orkest, het Nederlands Jeugd Strijkorkest en het Radio Filharmonisch project tijdens een project voor jonge talenten van de Academie voor Muzikaal Talent. Op elfjarige leeftijd debuteerde zij als solist met de Legende van Wieniawsky.

Vera heeft een aantal eerste prijzen gewonnen bij nationale concoursen zoals het Prinses Christina Concours en het Britten Vioolconcours.

Ze speelde vier jaar lang in een strijkkwartet afwisselend eerste en tweede viool. Het kwartet werd gecoacht door Alexander Pavlovsky (primarius van het Jerusalem String Quartet). Zij hebben vier edities van de Zeister Muziekdagen bijgewoond, waar zij les hebben gekregen van leden van strijkkwartetten zoals o.a. het Emerson String Quartet, het Borodin Quartet, Pavel Haas Quartet, en ook van Valentin Erben.

Van september 2016 tot september 2018 was Vera concertmeester van het Nederlands Jeugd Strijkorkest.

Vera speelt op een viool gebouwd door Carlo Ferdinano Landolfi (Milaan, 1760) haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.