Stiftfestival 21-29 aug 2021

“Eastern Winds”

Negen dagen lang muzikaal topplezier voor musici en publiek

Van 21-29 augustus is er weer negen dagen lang muzikaal topplezier voor musici en publiek. Het programma wordt naar alle verwachting gepubliceerd op 1 juni gepresenteerd op deze website. 
Kaartverkoop start op 17 juni 2021 (voor Vrienden een week eerder).

Houd voor het laatste nieuws onze nieuwsbrief in de gaten (schrijf u in via de knop onder aan de homepage).

Terugblik Stiftfestival 2020 ‘Limited Edition’

Na een enerverende week, waar Beethoven de boventoon voerde, waar 27 musici 23 concerten brachten op 8 locaties in Twente, kijken we tevreden terug op Stiftfestival 2020. Ruim 1200 mensen hebben – ondanks regelgeving rond covid-19 – live concerten kunnen meemaken, en een veelvoud daarvan kon en kan nog t/m 5 september online via deze website meegenieten, via livestreams.

Live muziek luisteren is nu iets bijzonders
“Een waanzinnig festival dit jaar,” zegt artistiek leider Daniel Rowland, “de organisatorische aanloop, de spanning of iedereen kon – en wilde – komen, de teleurstelling toen David & Corinne toch twee dagen tevoren moesten afzeggen vanwege de reisbeperkingen van en naar Engeland. De vreugde vooral om samen met onze lieve muzikale vrienden, en met nieuwe veelal in Nederland wonende bekende musici een krachtig vurig programma te mogen neerzetten.
Aan het grote enthousiasme en het warme applaus van het publiek merkten we dat het live luisteren naar onze muziek nu als iets bijzonders werd ervaren. Door de livestreams kunnen bovendien duizenden mensen ineens wereldwijd het Stiftfestival volgen of nagenieten van onze concerten. Zo is ‘Limited’ in feite ‘Unlimited’ geworden!’’

Passie en vakmanschap met inachtneming regels
“Een extra uitdaging dit jaar,” zegt voorzitter Patrice van Riemsdijk na afloop van het slotconcert op Twickel. “We wilden vooral de passie, het vakmanschap van topmusici en plezier in het maken en beleven van muziek mogelijk maken in een tijd waarin dit niet langer vanzelfsprekend is. Het is geweldig hoe Daniel als een jongleur het programma steeds wist aan te passen. We waren dolblij dat de musici met vertrouwen toezegden te komen en vol vuur hun concerten speelden. Ook de vele toegewijde vrijwilligers en de festivalstaf dit alles mogelijk maakten, maken zo’n week bijzonder.
Deze editie was een inspirerende ontdekkingsreis, vooral om de locaties en concerten zo te kiezen dat zoveel mogelijk publiek kon genieten met inachtneming van de huidige regels. De nieuwe buiten- en wandelconcerten en de slotdag op Landgoed Twickel waren in ieder geval ook een groot succes.’’

Livestreams

Dit jaar werden opnames gemaakt door ConcertoMedia. De gedreven vakmensen van dit audiovisuele bedrijf uit Enschede brachten 12 van de 23 concerten in beeld, en streamden de opnames via onze eigen website. Audio werd verzorg door Harald Snippert. Geïnteresseerden konden voor 5 euro een kaart kopen om een livestream thuis mee te maken.

In de media

Recensies in NRC, Volkskrant, verslag door RTV Oost en Tubantia, aandacht op Radio 4…
We waren in beeld in augustus!

Kijk hier voor de diverse pers-uitingen

Nieuws