Stiftfestival 21-29 aug 2021

‘Eastern Wind’

Negen dagen lang muzikaal topplezier voor musici en publiek

Rijkgeschakeerd
Artistiek leider Daniel Rowland stelde een prachtig, rijkgeschakeerd programma samen met als thema ‘Eastern Wind’. Daniel zegt hierover: “Al sinds mijn kindertijd op het Stift was ik totaal gefascineerd door de muziek en cultuur van Rusland. Ik luisterde als jochie op m’n grammofoon eindeloos naar de bezielde, gepassioneerde en ongelooflijk spannende muziek van Tsjaikovski, Sjostakovitsj, Moessorgski, Prokofjev en de vele anderen. Er ging een wereld voor me open en ik droomde dat ik stiekem zelf Russisch bloed had. Later studeerde ik bij grote, inspirerende violisten uit Moskou en St. Petersburg, maakte er op 19-jarige leeftijd m’n solo-debuut, en de fascinatie is nooit overgegaan!
Ik ben bijzonder blij om nu voor het eerst ons festival te wijden aan de zo rijk gevulde schatkist van muziek uit Rusland en omstreken, van geliefde meesterwerken tot wereldpremières.” 

Enkele hoogtepunten van dit 17e Stiftfestival zijn de fenomenale cyclus van alle vijftien Sjostakovitsj strijkkwartetten, Rachmaninov’s machtige Vespers door het Groot Omroepkoor, een opera, openluchtfilm, jazz, de kastelen Twickel en Singraven, en premières van Roxanna Panoefnik, Isidora Zebeljan, Dmitri Smirnov, Elena Firsova en Borys Fedorov. Daarnaast vieren we Astor Piazzolla groots in zijn 100e geboortejaar en gedenken we geweldige muzikale vrienden die ons dit jaar ontvallen zijn.

Zoals u van ons gewend bent kunt u bijzondere, avontuurlijke topsolisten, vertrouwde gezichten en jong toptalent verwachten op de verschillende sfeervolle, unieke locaties in Twente. Op alle tien festivaldagen is er een waaier aan concerten, van wandel- en fietsconcerten tot ‘late night candlelight concerts’, met voor ieder wat wils: van gepassioneerde muziekkenners tot families met kinderen. Reserveer de data alvast in uw agenda!
Bekijk hier het complete programma.

Houd voor het laatste nieuws onze nieuwsbrief in de gaten (schrijf je in via de knop onder aan de homepage).

Livestreams 2020

Tijdens het festival “Limited edition” 2020 werden opnames gemaakt door ConcertoMedia. De gedreven vakmensen van dit audiovisuele bedrijf uit Enschede brachten 12 van de 23 concerten in beeld, en streamden de opnames via onze eigen website. Audio werd verzorg door Harald Snippert. Geïnteresseerden konden voor 5 euro een kaart kopen om een livestream thuis mee te maken.

In de media

Recensies in NRC, Volkskrant, verslag door RTV Oost en Tubantia, aandacht op Radio 4…
We waren in beeld in augustus!

Kijk hier voor de diverse pers-uitingen

Nieuws