Crowdfunding SME

Het Stiftfestival maakt zich op voor de 4e editie van de Stift Musical Encounters: hét talentenprogramma waarin jonge musici zich kunnen onderdompelen in een week vol inspirerende lessen, samenspel en uitvoeringen. Weg van de waan van de dag, in de prachtige omgeving van Twente en omringd door toegewijde masters, staf, vrijwilligers en publiek! Uit dit jaarlijkse talentenprogramma worden de Young Artists gekozen voor het zomerfestival die ook kunnen doorgroeien naar de vaste kern van musici.

SME biedt een unieke kans (voor deze studenten) om hun vaardigheden verder te ontwikkelen, podiumervaring op te doen en hun netwerk uit te breiden. Helaas zijn er veel studenten die zich deze kans niet kunnen veroorloven vanwege hun financiële situatie. Vooral nu na de coronajaren en de hoge prijzen voor levensonderhoud zien wij dat het voor een aantal van hen steeds moeilijker wordt extra curriculum activiteiten bij te wonen.

Dankzij de inzet van een aantal enthousiaste vrijwilligers en gastgezinnen kunnen wij de studenten een comfortabel verblijf bieden. Er blijft echter nog een noodzakelijk fee van € 500,- pp over om de lessen, repetities en concerten te dekken. Met € 2500,- kunnen wij 5 studenten kosteloos mee laten doen. Met uw steun kunnen we deze studenten helpen om deel te nemen aan SME en hun dromen waar te maken. Elk bedrag, groot of klein, is van harte welkom en (zal helpen om het verschil te maken) hun dankbaarheid zal overweldigend zijn. Daarvoor hebben wij een crowdfunding campagne opgezet. 

Doe mee!

  • Bij een donatie vanaf € 50,- nemen wij graag uw naam op in de lijst van donateurs voor SME op de website.
  • Bij een donatie vanaf € 100,- krijgt u 1 vrijkaart voor een SME concert naar keuze.
  • Bij een donatie vanaf € 250,- krijgt u 2 vrijkaarten voor een SME concert naar keuze en een gesigneerde CD van Daniel Rowland.
  • Met een donatie van € 500,- adopteert u de deelname aan SME van een student. Daarmee kunt u masterclasses bijwonen, bij een Meet &Greet de studenten ontmoeten en krijgt u 2 vrijkaarten voor een SME concert naar keuze en een gesigneerde CD van Daniel Rowland.
  • Samen kunnen we de volgende generatie van getalenteerde musici steunen om hun volledige potentieel te bereiken. 

U kunt hier doneren. Heeft u vragen? Mailt u die dan direct naar ilonka@stiftmusicfestival.nl.

“Bij SME ervaar ik altijd een hele bijzondere sfeer die je nergens anders kan beleven. Jonge musici vanuit de hele wereld komen samen in een klein dorpje op het platteland waar we een week lang samen muziek maken onder supervisie van professionele top-musici. Naast de lessen krijgen we ook de kans om samen met onze docenten parels uit het kamermuziekrepertoire te spelen. Kortom; SME biedt ongelooflijk veel kansen voor jonge musici en ik kan niet wachten om weer terug te gaan!” 
Enzo Kok, violist en deelnemer 2021 en 2022