- Er zijn geen resultaten gevonden.
Hooge Boekel
Rond 1900 bestond De Hooge Boekel uit een aantal boerderijen met landbouwgronden en productiebossen. Halverwege de 19de eeuw kocht de Twentse textielfabrikant familie Van Heek deze grond om te dienen als jachtterrein. Gedurende de jaren breidde de familie Van Heek hun grondbezit steeds verder uit. In 1898 werd in het midden van dit landgoed een bescheiden zomerhuis in Chaletstijl voor de familie gebouwd.
In het begin van de 20ste eeuw erfde Herman van Heek en zijn vrouw Bertina het landgoed. Herman was een van de directeuren van de firma Van Heek & Co, op dat moment een van Nederlands meest belangrijke bedrijven in de textielindustrie. Herman had het idee om van het zomerverblijf een herenhuis te maken. Hij schakelde de Deldense tuinarchitect P.H. Wattez in om eerst de basis van de terreinbeplanting aan te leggen, om vervolgens pas aan het ontwerp van het huis te beginnen. Zo kwam het dat de tuin al klaar was voordat Herman en zijn familie in het huis konden wonen.
Het landgoed werd in 1985 verkocht aan de Stichting Transcendente Meditatie, een groepering die een soort afgesloten commune vormde. Zij verbouwden het interieur van huis zodat het gebruikt kon worden voor als kantoor en plaats voor conferenties. Na 10 jaar stond De Hooge Boekel weer te koop.
Vijf jaar later was er een koper: Enschedese ondernemer Herman Kok. Samen met zijn gezin troffen ze een verwaarloosd landgoed aan. Hij ging van start met een grootschalige restauratie. Het huis werd opgeknapt en het authentieke interieur werd zo veel mogelijk hersteld. De tuin en het park zijn helemaal opgeknapt. Ook zijn er greppels gegraven en een drainage aangelegd, dit om het grondwaterprobleem aan te pakken. Tenslotte is in 2013 de grote vijvertuin in ere hersteld.