Stift Twentse Strijkersdag

Het programma voor de Stift Twentse Strijkersdag 2020 wordt na de zomer bekendgemaakt, op deze website en via de nieuwsbrief.

Een dag vol muziek

Op de Twentse Strijkersdag komen violisten, altviolisten, cellisten en contrabassisten tussen de 8 en 18 jaar uit heel Overijssel samen voor een hele dag muziek. Het programma voor de Stift Twentse Strijkersdag 2020 wordt na de zomer bekendgemaakt, op deze website en via de nieuwsbrief. Als eerste op de hoogte zijn? Abonneer je op de maandelijkse nieuwsbrief.

Deelname

De dag bestaat uit orkestrepetities en een afsluitend concert met internationaal topviolist Daniel Rowland.
Deelname aan de dag inclusief lunch is gratis en het slotconcert is gratis toegankelijk voor ouders en familie. Je krijgt de bladmuziek van tevoren via de mail toegestuurd zodat je het programma thuis alvast kunt oefenen.

Repertoire

Op 13 oktober 2019 stonden deel 3, 5 en 6 uit de Suite voor Strijkers van Janacek op de lessenaar, en deel 3 uit het vioolconcert van Mendelssohn.
De bladmuziek was vooraf via internet te downloaden. Voor strijkers voor wie de muziek te hoog gegrepen was, werd een passende oplossing gezocht.

Programma

Het programma voor 2020 wordt bekend zodra de datum wordt gepubliceerd.

Locatie

De plaats van samenkomst en concerten is de 15de eeuwse Stiftkerk en de naastgelegen Stiftschool. Wie bekend is met het Stiftfestival kent de charmante en prachtige romantische omgeving en de befaamde Twentse gastvrijheid!

Nieuws