Sophie Klussmann

Sopraan
Sophie Klussmann, soprano

De Duitse sopraan Sophie Klussmann heeft een grote internationale carrière. Als concertzangeres is ze te gast bij vooraanstaande orkesten in werken van Mozart, Bach, Beethoven, Brahms en Mahler, onder leiding van dirigenten als Marek Janowski, Ingo Metzmacher, Michael Sanderling en Michael Gielen. Ze werkt geregeld samen met specialisten in de historische uitvoeringspraktijk, onder wie Marcus Creed, Václav Luks en Martin Haselböck, en zingt diverse operarollen. Componisten als Christian Jost en Edward Rushton schreven rollen speciaal voor haar in opera’s die werden uitgevoerd in onder meer de Komische Oper Berlin en de Opera in Halle. Werk van Stockhausen zong ze met ensemble Musikfabrik, Keulen.

Wat betreft kamermuziek en lied legt zij het accent op repertoire uit de 19de en 20ste eeuw. De acteur John Malkovich koos haar voor twee theaterstukken, wat resulteerde in een reeks optredens op podia over de hele wereld.

Sophie Klussmann studeerde bij Thomas Quasthoff en Margreet Honig en rekent ook Dunja Vejzovic en Klesie Kelly-Moog tot haar mentoren.