Pieter de Koe

Cello

Pieter de Koe (1994) is een gedreven kamermuziekmusicus, medeoprichter van het van het veelbelovende Animato Kwartet, initiator van eigen producties en verschillende cross-arts samenwerkingen. Hij is als cellist actief in heel Europa en speelde onder andere kamermuziek concerten in Portugal, Brazilië, het Concertgebouw en de Doelen. Hij werd uitgenodigd voor diverse Europese festivals van naam, zoals Davos, Harmos festival ‘Festival International de Inverno de Campos do Jordão’ in Brazilië, en het Grachtenfestival van Amsterdam. Ook speelt Pieter in verschillende cross-arts projecten met ISH, Yopera, Troupe courage, en de eigen productie Wonder.

Hij studeerde aan de Sweelinck Academie bij Monique Bartels en won op jonge leeftijd al prijzen op verschillende concoursen. Hij behaalde zijn bachelor cum-laude aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Michel Strauss en Jan Ype Nota. Inmiddels studeert Pieter aan de master-opleiding van de Musikhochschule Freiburg bij Jean-Guihen Queyras. Hiernaast werkte hij onder andere met Anner Bijlsma, Gary Hoffman, Alfred Brendel, Reinbert de Leeuw, Arto Noras, David Dolan en Johannes Meissl.

Candlelight: Verklärte Nacht

Het donkere pianokwartet van Schnittke is onze brug naar de magische wereld van Mahler, Strauss en Korngold, met Schönbergs fabelachtige ...

Lees meer