Olivia Scheepers

Viool

Olivia Scheepers studeerde bij Chris Duindam in Utrecht waarna ze aan het prestigieuze Royal College of Music in Londen cum laude afstudeerde bij Natalia Lomeiko.  Ze nam deel aan verschillende masterclasses met o.a. Zakhar Bron, Alina Ibragimova, Shlomo Mintz, Gordan Nikolitch en Pavel Vernikov. Ze won prijzen in het binnen- en buitenland, waaronder de Young Soloist Award 14/15 van Het Goois Symfonieorkest, wat tot een meertal solo optredens in Nederland leidde.

Haar professionele debuut als solist was in 2015 met het DeHavilland Philharmonic Orchestra o.l.v. Robin Browning (UK). Sindsdien is ze regelmatig te gast als soliste in Nederland en Engeland met verschillende orkesten, waaronder Chester Philharmonic, Capriol Chamber Orchestra en Covent Garden Chamber Orchestra.

Met een uitgesproken liefde voor kamermuziek is Olivia zeer actief in een aantal ensembles. In 2016 heeft ze het Belinfante Quartet opgericht. In 2019 namn ze deel aan het Young Talent Festival Schiermonnikoog, l’Académie Quatuor Diotima (FR), Zeister Muziekdagen en hebben ze de Delft Chamber Music Festival Award 2019 mogen ontvangen. Ook waren ze te horen bij het Kamermuziekfestival Utrecht o.l.v. Janine Jansen in december 2019. Verder is Olivia onderdeel van het Unieke Ensemble en het rebellencollectief Pynarello.