Janne Thomsen

Fluit

De Deense fluitiste Janne Thomsen is een veelgevraagd soliste, gewaardeerd om haar warme expressieve klank met een breed scala aan gedifferentieerde kleuren en dynamiek, diepte van expressie en uitbundige vitaliteit.

Janne begon haar muziekstudie in Denemarken op vierjarige leeftijd en werd later de Deense “Jonge muzikant van het jaar”. Na haar studie aan de Royal Academy of Music in Londen en het Conservatorium van Parijs won ze prijzen op internationale fluitconcoursen in Praag, Parijs, Bayreuth, Rome, Wenen en Boston. Janne Thomsen kreeg steun van de Augustinusstichting en de Stichting van Hare Majesteit Koningin Margrethe II en Prins Henrik van Denemarken. Voor haar bijdrage aan muziek is ze bekroond met een ARAM – associate van de Royal Academy of Music in Londen.

Janne Thomsen is een gepassioneerd kamermusicus en treedt als soliste op met orkesten en ensembles waaronder het Danish Radio Symphony Orchestra, English Chamber Orchestra, Salzburg Camerata, Vienna Chamber Orchestra, Czech Philharmonic, Kremerata Baltica, Lithuanian State Symphony Orchestra, Hong Kong en de Moskou Solisten onder leiding van Gidon Kremer, Yuri Bashmet, Christopher Hogwood, Thomas Dausgaard en Maxim Vengerov.

Koffieconcert

(terug naar programma-overzicht) Een koffieconcert in de Orangerie van Twickel is vooral genieten van de omgeving, maar ook meegesleept worden ...

Lees meer

La Grande Corniche

(terug naar programma-overzicht) Wie ooit een van de Grande Corniches gereden heeft, de drie adembenemende bergwegen tussen het Franse Nice ...

Lees meer