Elisa Karen Tavenier

Altviool

Elisa Karen Tavenier (1996) werd op zesjarige leeftijd toegelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze vioolles kreeg van Coosje Wijzenbeek. Ze vervolgde haar studie op altviool bij Mikhail Zemtsov en behaalde in 2018 haar bachelor met een 10 met onderscheiding voor muzikale persoonlijkheid. In 2022 voltooide ze haar master aan de Hochschule für Musik und Theater in München waar ze studeerde bij Nils Mönkemeyer, met de hoogste onderscheiding.

Elisa Karen heeft succesvol deelgenomen aan diverse nationale en internationale concoursen. In het seizoen 2017-2018 maakte ze deel uit van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Als soliste heeft ze opgetreden met verschillende orkesten. Ze heeft de Nederlandse première van Jan Koetsiers altvioolconcert uitgevoerd met het Viotta Jeugdorkest en heeft het altvioolconcert van Henk Badings opgenomen met het Symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium.

Elisa Karen heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde musici, waaronder Tabea Zimmermann, Alfred Brendel, Nobuko Imai, Hatto Beyerle en Anner Bijlsma. Ze wordt regelmatig gevraagd als remplaçant bij diverse orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Ze remplaceert ook als aanvoerder bij PHION.

Sinds de oprichting in 2013 maakt Elisa Karen deel uit van het Animato Kwartet. In 2023 voltooide het kwartet de post-graduate opleiding van de Nederlandse Strijkkwartet Academie waar ze lessen volgden bij onder andere Eberhard Feltz en Marc Danel. Het kwartet wordt uitgenodigd voor prestigieuze festivals en heeft diverse prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder het kwartetstipendium van het Anton Kersjes Fonds. In 2021 won het kwartet de derde prijs en speciale juryprijs op het Internationaal Kamermuziek Concours in Trondheim, en ontving ook een prijs voor buitengewoon getalenteerd ensemble tijdens het Joseph Joachim Concours. In september 2022 behoorden ze tot de tien finalisten van het Banff International String Quartet Competition in Canada.

Dankzij steun van de Stichting Eigen Muziekinstrumentfonds en het Prinses Christina Concours heeft Elisa Karen een prachtige altviool en strijkstok kunnen aanschaffen.

Foto: Maria Nikolić

Orangerie koffieconcert

(terug naar programma-overzicht) Een koffieconcert in de Orangerie van Twickel is vooral genieten van de omgeving, maar ook meegesleept worden ...

Lees meer

Stift Fietsconcerten

(terug naar programma-overzicht) Twente en fietsen. Het hoort al eeuwen bij elkaar. Ook voor het Stiftfestival. De Fietsconcerten zijn door ...

Lees meer