Daniel Bonilla Torres

Tenor

Daniel is geboren op Puerto Rico waar hij in zijn jeugd muziek en theater maakte. Op zijn twaalfde was hij al dirigent van een kerkelijk koor toen de vaste dirigent ziek was. Vanaf dat moment wist hij zeker dat zijn loopbaan zich in de muziek en theaterwereld zou afspelen. Hij ging naar het conservatorium en vertrok daar als geschoold operazanger.

Hij vervolmaakte zijn studie een graad in met dirigeren en componeren en kreeg vervolgens een beurs voor de Manhattan School of Music waar hij zijn stem verder ontwikkelde. Daniel Bonilla Torres is ‘s werelds meest bekende en veelgevraagde “Duende”, de verteller in Maria de Buenos Aires, een rol die hij zich op unieke wijze eigen gemaakt heeft. Hij vertolkte deze rol honderden malen over de hele wereld. Deze zomer treedt hij op in María de Buenos Aires op het International Music Festival dos Capuchos in Portugal (juni) en het Festival di Ravenna in juli.

Daniel is daarnaast ook actief als operaregisseur.

Maria de Buenos Aires

De spectaculaire opening van het 17e Stiftfestival: Piazzolla’s unieke tango opera Maria de Buenos Aires, zijn meesterwerk, op het schitterende ...

Lees meer