Stiftfestival 2024

16-25 augustus

Dreams and Prayers

Van 16 t/m 25 augustus viert het Stiftfestival het 20-jarig jubileum met avontuurlijk en ambitieus programma. In deze tiendaagse lustrumeditie blikken we terug op de afgelopen twee decennia, maar kijkt vooral ook vooruit naar de toekomst.

Op het programma staat onder andere een uitvoering van Händels beroemde Messiah, vertaald in het Twents en verteld door hiphop-artiest Baba Israel. Een centrale rol in het festivalprogramma is weggelegd voor de befaamde Argentijnse componist Osvaldo Golijov. Zijn werken belichamen de essentie van het festivalthema. Zoals het indrukwekkende celloconcert Azul dat samen met het PHION wordt uitgevoerd en zijn meesterwerk The dreams and prayers of Isaac the blind. Ook landgenoot Marcelo Nisinman is te gast als festivalcomponist. Deze  internationaal gerenommeerde componist en virtuoos bandoneonspeler componeert voor deze editie een tango-kameropera, waarbij dierbare herinneringen aan het festival van bezoekers een centrale plek krijgen. Festivalschrijver Ellen Deckwitz geeft een filosofische beschouwing op het thema “Dreams and Prayers”. Dit wordt gepubliceerd in een festivalessay en gedeeld in een lezing en podcast.

De kaartverkoop start op 5 mei voor Vrienden en op 13 mei voor iedereen.

Musici

Daniel Rowland

Naast bekende Stift-musici zoals onder andere het Arethusa Quartet, Nino Gvetadze, Anna Fedorova zijn er dit jaar ook vele andere gezichten, zoals altviolist Yuval Gotlibovic en hiphop-artiest Baba Israel.

Locaties

Stiftskerk

Stiftfestival is mede zo uniek door de mooie locaties waar de concerten plaatsvinden. Het hart van het festival bevindt zich op het Stift in Weerselo, met o.a. de concerten in de eeuwenoude Stiftskerk. Maar er zijn veel meer unieke plekken te ontdekken.