Stiftfestival 2023

19-27 augustus

Twickel
1140x610

A Mediterranean Voyage

De 19de editie van het Stiftfestival staat in het teken van een reis rond de Middellandse Zee. Interessante kruisbestuivingen in het gebied hebben vele componisten geïnspireerd en beïnvloed. Het programma brengt ons langs een rijke geschiedenis en kleurrijke meerstemmigheid. We verbinden traditie met innovatie en jonge talenten met topmusici. Artistiek leider Daniel Rowland: “Nog nooit in de geschiedenis van het Stiftfestival hebben we zo’n aansprekend en divers programma gepresenteerd, toegankelijk én vernieuwend, doorspekt met invloeden uit andere culturen”.

We verwelkomen musici van wereldniveau in het Twentse landschap. Van fietsconcert tot familievoorstelling en van Chopin Matinee tot Unbound. Deze editie zijn ook twee festivaldramaturgen betrokken, schrijver en verhalenverteller Abdelkader Benali en de in Hengelo geboren en getogen schrijfster en arabist Meltem Halaceli. Zij zullen het thema vanuit andere invalshoeken dan de muziek kleur en een stem geven.

Bekijk het programma en koop kaarten!

Musici van Stiftfestival

Daniel Rowland

Ben je benieuwd naar alle talentvolle musici die deze zomer te horen zijn in het Stiftfestival?

Lees meer over alle musici

Locaties Stiftfestival

Stiftskerk

Stiftfestival is mede zo uniek door de mooie locaties waar de concerten plaatsvinden. Het hart van het festival bevindt zich op het Stift in Weerselo, met o.a. de concerten in de eeuwenoude Stiftskerk. Maar er zijn veel meer unieke plekken te ontdekken.