Stift en Covid-19

Met bezorgdheid zien wij om ons heen wat de gevolgen van de pandemie zijn voor onze gezondheid en die van dierbaren, mogelijk verlies, de enorme inzet van mensen die voor ons zorgen en onze economie draaiende houden en voor alle bedrijven en freelancers. Ook de effecten van het virus op onze culturele sector: de uitvoerenden, zalen en iedereen die actief is in de cultuur.

Het coronavirus en het Stiftfestival 2020

8 april 2020

Het 16e Stiftfestival, eind augustus, lijkt nog ver weg, maar in deze ingewikkelde tijden willen we u toch vast informeren over de mogelijke consequenties van het coronavirus – en de bijbehorende restricties in het maatschappelijk verkeer – voor de 16e editie van ons festival.

Op dit moment (april 2020) staan wij in overleg met verschillende subsidiënten, fondsen en partners. Ook staan wij in contact met musici, partners en leveranciers. Samen met hen bekijken we of en hoe we het festival de komende zomer in Weerselo kunnen presenteren. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de situatie in de landen waar de musici vandaan komen, maar ook van de ontwikkelingen in eigen land. Natuurlijk staat de veiligheid van alle betrokkenen én het publiek voorop. Hierbij zullen ook wij de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM opvolgen.