Steun ons met een donatie

Het Stift International Music Festival ontvangt elk jaar de top van de internationale kamermuziek wereld in het hart van Twente. Het festival kent bovendien een uitgebreid educatief programma voor talent via onder meer de New Gen concerten.  Het organiseren van een festival met een zo rijke en diverse programmering en veel internationale gasten vergt iedere editie weer financieel veel kunst en vliegwerk.

concert buiten op het stift 1440 x 610

De musici accepteren zeer bescheiden honoraria en de organisatie kent een minieme overhead, mede dankzij de vele vrijwilligers. Zeker nu het Stiftfestival haar culturele bijdrage  in de regio met succes uitbreidt, kan het enige extra financiële ondersteuning goed gebruiken.

Uw bijdrage vormt het fundament voor onze volgende edities.

U kunt ons op verschillende wijzen ondersteunen: als Vriend, Engel, sponsor of middels een legaat.

Word Vriend

Overweegt u Vriend te worden? Geweldig! Mede dankzij uw financiële bijdrage kunnen we het internationale niveau van het Stiftfestival handhaven, topmusici aan ons binden en de beste solisten aantrekken. Hoewel we op de welwillendheid van een aantal Fondsen kunnen rekenen en wij de helft van onze inkomsten zelf genereren zijn ieder jaar extra giften meer dan welkom. Om podiumervaring voor nieuw muzikaal talent mogelijk te maken of concerten voor kinderen te organiseren en hen zo te enthousiasmeren voor klassieke kamermuziek. Met uw steun kunnen wij dat.

Als vriend ontvangt u

 • Voorrang bij het bestellen van kaarten voor de zomereditie van het Stiftfestival
 • Jaarlijks uitnodiging voor het exclusieve Vrienden & Engelen concert
 • Nieuwsbrief

Klik op onderstaande link en schrijf u direct in als Vriend.

Word nu Vriend van het Stiftfestival

Word Engel

Wilt u als gepassioneerde muziekliefhebber het Stiftfestival substantieel steunen en nauw betrokken zijn bij haar essentiële bijdrage aan kunst en cultuur? De missie van het Stift Festival is het levend houden van klassieke muziek voor alle generaties op onze prachtige concert locatie het Stift in Twente.

Als Engel schenkt u het festival  (minimaal) € 200,-. Dit kan op twee manieren:

 • een éénmalige schenking
 • een periodieke schenking

Engelen genieten dezelfde voorrechten als Vrienden en daarnaast

 • Twee vrijkaarten voor een van de grote concerten (openlucht, Plechelmus basiliek en Grote Kerk)
 • Welkomst CD van Daniel Rowland
 • Naamsvermelding ( indien gewenst)

Omdat het festival een ANBI status heeft  zijn beide schenkingen voor de Inkomstenbelasting (IB) aftrekbaar. Een éénmalige schenking kan voor 125% van uw belastbaar inkomen worden afgetrokken. Periodieke schenkingen zijn voor 100% van de belasting aftrekbaar en er bestaat geen maximum. De belastingdienst stelt wel een aantal eisen aan periodieke schenkingen. De schenker maakt minstens vijf jaar achtereen jaarlijks (ongeveer) eenzelfde bedrag over.

Sinds 2014 is voor een periodieke schenking niet langer een notariële akte vereist, maar volstaat een onderhandse akte. Het Stiftfestival gebruikt hiervoor het model van de Belastingdienst. Wilt u uw gift voor vijf jaar toezeggen en genieten van fiscaal voordeel, stuur dan een mail aan onze penningmeester, Rodney Mooij, via info@stiftmusicfestival.nl. Wij nemen vervolgens graag contact met u op.

Word sponsor of partner

Met de steun van onze sponsors kunnen wij ons hoge muzikale niveau handhaven en onze bezoekers laten genieten van concerten op andere bijzondere locaties. We versterken zo de culturele en landschappelijke aantrekkingskracht van Twente en dragen hiermee ook een economisch steentje bij.

Wij bekijken graag hoe we een samenwerking voor u aantrekkelijk kunnen maken en verwelkomen u graag als ( festival)sponsor of partner.

Als mogelijkheden bieden wij:

 • Unieke ( of gedeeltelijke) toegang tot een concert naar uw wens op het Zomer- of Winterfestival;
 • Sponsorvermelding in uitingen van het Stiftfestival, zoals de website, programmaboekjes, flyers, posters en het jaarverslag;
 • Advertentieruimte in uitingen van het Stiftfestival;
 • 5 exemplaren van elke nieuwe cd van Daniel Rowland of andere Stiftfestival musici.

Mocht u uw ideeën met ons willen delen, of in samenspraak verder willen formuleren, neemt u dan gerust contact met ons op.

Legaat

U kunt het Stiftfestival opnemen in uw testament in de vorm van een legaat, waarbij u vastlegt dat Stiftfestival een bepaald bedrag ontvangt.

Vrijstelling successierecht 

Het Stift International Music Festival is als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) vrijgesteld van successierecht. Uw schenking komt dus geheel ten goede aan het festival. Mocht u uw ideeën met ons willen delen, of in samenspraak verder willen formuleren, neemt u dan gerust contact met ons op.

Bel of email naar 0619994021 / info@stiftmusicfestival.nl