Laden Evenementen

Stiftlezing: Ruben Jacobs

zaterdag 27 augustus 2022 - 16:00 maandag 1 mei 2023 - 18:00

Filosoof en socioloog Ruben Jacobs deelt zijn bespiegelingen op hoe de aarde haar lied kan blijven zingen, ondanks dat we op een rampscenario lijken af te koersen. Klimaatverandering is de grootste bedreiging van het leven op aarde. Waarom is de mensheid zo’n verwoestende kracht geworden? Hoe verhoud je je als individu tot deze onheilsboodschap? In hoeverre draag je verantwoordelijkheid? Hoe houd je hoop, wellicht tegen beter weten in? Welk verhaal vertel je je kind straks? In zijn onlangs verschenen boek De eeuw van Felix is Ruben Jacobs op zoek gegaan naar antwoorden op die vragen. 

Aansluitend aan de lezing wordt de documentaire Gustav Mahler – Zanger voor de aarde van Frank Scheffer vertoond. Hierin volgen we de reis van de jonge dirigent John Warner (27) en de musici van de Orchestra for the Earth. Zij gaan naar Oostenrijk, op zoek naar de diepere betekenis achter de magische compositie Das Lied von der Erde van Gustav Mahler.
Dit werk wordt overigens ’s avonds om 20.00 uur in het Muziekcentrum in Enschede uitgevoerd. Klik hier voor tickets voor dat concert. 

Programma
Stiftlezing door Ruben Jacobs
Frank Scheffer: Gustav Mahler – Zanger voor de aarde (documentaire, 52 minuten) 

Tickets:
€ 12,00 – 15,00 Lezing & film samen (Cineville-pas: € 5,00)

Bestel kaart(en) via Concordia 

Informatie

Begin:
zaterdag 27 augustus 2022 - 16:00
Einde:
maandag 1 mei 2023 - 18:00
Evenement:

Locatie

Concordia
Oude Markt 15, 7511 GA Enschede Nederland + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Musici

Ruben Jacobs
Telefoon:
Filosoof & socioloog