Stiftfestival 2022

‘Song of the Earth’ – 20-28 augustus

BEKIJK WAT HET 18e festival-editie (2022) te bieden had...

De onmisbaarheid van onze aarde

Artistiek leider Daniel Rowland liet zich voor deze editie inspireren door het actuele thema van de onmisbaarheid van onze aarde. Met als thema Song of the Earth vulde Daniel dit festival met spannende programma’s die allemaal een eerbetoon zijn aan de schoonheid, kracht maar ook de kwetsbaarheid van onze prachtige planeet Aarde.

We verwelkomden zo’n 40 musici en er stonden bijna 30 concerten op het programma. Van fietsconcert tot familievoorstelling en van Beethoven Matinee tot Unbound. Allemaal belichtten ze hoe de natuur componisten door de eeuwen heen heeft geïnspireerd, maar ook hoe componisten hun muziek hebben gebruikt om een politiek-maatschappelijke statement te maken over de klimaatproblematiek.

Nieuwe locaties

De podia stonden op de mooiste plekken in Twente waar we inmiddels een traditie aan het opbouwen zijn, maar dit jaar ook op nieuwe locaties zoals de Tankenberg, landgoed Hooge Boekel en een nachtconcert in de sterrenwacht! In Wilmink Theaters & Muziekcentrum Enschede hebben we een hele inspirerende en genereuze partner gevonden en we brachten in de Grote Zaal maar liefst twee hoogtepunten: Gustav Mahlers meest verbluffend krachtige meesterwerk de ‘liedsymfonie’ Das Lied von der Erde en Mozarts Requiem, gecombineerd met Crumbs Black Angels.